Van Staa tipt FC Twente: "Go Ahead zal ook fases druk gaan zetten"

Jan van Staa als trainer van Go Ahead Eagles
Jan van Staa als trainer van Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

Bij De Oosttribune werd het strijdplan van FC Twente tegen Go Ahead Eagles op tafel gelegd waarmee Jan van Staa en Tijmen van Wissing denken dat Twente het de ploeg uit Deventer lastig mee kan maken.

Van Staa begint. "Als je naar achteren gaat lopen tegen FC Twente geef je het initiatief weg en dan zijn ze goed aan de bal als ze de rust hebben en het overzicht houden en de spelers in vorm zijn kom je bijna niet van je eigen helft af. En Go Ahead zal zeker ook fases druk gaan zetten naar voren. Die hebben dat gezien waar Twente moeite mee had, met name in de opbouw. Dan moet je sneller de lange bal spelen en en knokken voor de tweede bal", zo stelt de voormalig voetballer.

"Go Ahead is gewoon een hele lastige ploeg om tegen te spelen. Want die hebben bij Heerenveen ook wat meer teruggezakt." Van Wissing onderbreekt. "Alles heeft met elkaar te maken, want Twente was uitermate slordig met de bal vorige week en Van Wolfswinkel had het gewoon heel moeilijk met Van der Hoorn die veel kopsterker is. Hij wint normaal gesproken veel luchtduels."

Ook is het voor Van Wissing van belang wie er achterin zal staan bij Go Ahead. "Het scheelt wel met Amofa of hij gaat starten tegen FC Twente, want dan speel je in ieder geval niet de lange bal op Nauber. En diegene die veel luchtduels wint, Daan Rots die was er vorige week niet bij dus bij het opzoeken van de diepte moet je aan dat soort dingen denken plus dat je in de opbouw zorgvuldig moet zijn", aldus van Wissing.

Lees meer:
0 reacties