Van Staa waarschuwt: "Dan zou je nog schade op kunnen lopen"

FC Twente en AZ ontmoeten elkaar op zondagmiddag in een cruciaal onderonsje. Een overwinning voor FC Twente betekent officieel de derde plek. Een nederlaag kan echter zeer negatieve gevolgen hebben.

"Dat is de kraker. Je weet waar het om gaat. Ze hangen rond elkaar heen. Maar het is een uitwedstrijd. We zeiden weken geleden al: als FC Twente de thuiswedstrijden wint en je verliest bij Ajax én AZ dan zou je nog schade op kunnen lopen en dat blijkt dan", opent Jan van Staa bij de Oosttribune van RTV Oost.

De derde plek is héél dichtbij, maar bij AZ winnen is niet veel clubs gegeven. "Het is een wedstrijd geworden waarin FC Twente zich veilig kan spelen. Maar die uitwedstrijden zijn lastig daar. Het is niet zo dat FC Twente de grote favoriet is."

Gertjan Verbeek is het daarmee eens: "Als je ze teveel ruimte geeft en je laat ze voetballen met het spel dat ze graag spelen, dan komen ze in hun kwaliteit. Dan wordt het lastig winnen. Maar als je ze kunt ontregelen zijn ze ook heel kwetsbaar. Ze hebben hoge pieken en diepe dalen. FC Twente is heel stabiel en zakt bijna nooit door de ondergrens. Die stabiliteit moet ervoor zorgen dat ze met een goed plan komen en dan kunnen ze ook winnen bij AZ."

"Kijk naar hoe ze thuis spelen. Sugawara was een tijdje weg en is nu ook weer terug en daar liggen toch hun krachten. Via het middenveld hebben ze een aantal mensen, dan komt die Van Bommel weer. Het is alles of niks. Ze hebben kwaliteiten met Pavlidis voorop, het blijft een gevaarlijke ploeg. Maar als je ze geen tijd en ruimte geeft dan laten ze verdedigend steken vallen."

Lees meer:
0 reacties