Van Staa waarschuwt FC Twente: "Dan kan je zomaar zesde worden"

Jan van Staa
Jan van Staa Foto: © Orange Pictures

FC Twente sloeg een grote slag met de aanstaande verlenging van Joseph Oosting. Jan van Staa denkt wel dat de supporters van de club uit Enschede voor volgend seizoen rekening moeten houden met een lagere eindklassering.

Van Staa ziet in Oosting een perfecte FC Twente-trainer. "Oosting past in de cultuur van de achterban en het denken van FC Twente. Hij is no-nonsense en spreekt de taal van de regio", legt hij uit in de Oosttribune-podcast. "Hij is succesvol, als je blijft winnen is het overal hartstikke mooi, maar volgend jaar krijgt FC Twente het ook moeilijk om derde te worden hoor. Ajax zit ook niet stil."

Tijmen van Wissing verwacht niet dat de Tukkers ver weg gaan zakken en wijst erop dat concurrenten Ajax, Feyenoord en AZ allemaal met een nieuwe trainer te maken krijgen, terwijl FC Twente stabiel door kan bouwen onder Oosting. "Het is heel knap als je weer derde wordt, maar FC Twente heeft wel wat te besteden. Het is toch niet gek om vierde te worden als je redelijk stabiel blijft?"

Van Staa houdt er rekening mee dat de concurrentie volgend seizoen groter is dan dit jaar het geval was. "Top-5 is een geweldige uitdaging voor Twente. Als FC Utrecht wat eerder was ingestapt qua punten, Ajax komt er weer aan...", merkt hij op. "Dan kun je het rijtje zo weer invullen en kan je zomaar vijfde of zesde worden."

Lees meer:
0 reacties