Van Staa wijst: "Voor mij hoeven dit soort dingen allemaal niet"

Tijmen van Wissing heeft niet echt genoten van de Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo. De verslaggever keek op een extra scherm naar de verrichtingen van Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen.

"Ik had wel een tweede scherm erbij", beaamt Van Wissing bij De Oosttribune. "Ik denk dat met mij velen dat hadden, want ik denk dat dit de saaiste derby is geweest die ik heb gezien in De Grolsch Veste. Het werd nog spannend in de laatste minuten, maar ik vond het gewoon niet goed."

"Terwijl er een prachtige sfeeractie was, ik had er echt zin in", vervolgt Van Wissing. "Het was lekker weer en dus prima omstandigheden. De eerste minuten waren nog wel veelbelovend, maar daarna zakte het ver in."

Ook voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa zat niet op het puntje van zijn stoel. "Je had er zoveel van verwacht als kijkspel, gezien de belangen. Maar het leek wel of dat op de benen sloeg. Ook in het stadion zelf was het allemaal een beetje timide", aldus Van Staa.

Uiteindelijk kroonde Boadu zich tot de matchwinner. "Hij werd ook koning van de wedstrijd, terwijl ik hem misschien wel de slechtste vond in de eerste helft", reageert Van Wissing. "Hij was een goede gegadigde, samen met Sampsted. Maar die goal deed hij goed in de sterkste fase van Twente."

De spelers van FC Twente vierden de goal van Boadu met een steunbetuiging voor Joshua Brenet. "Hij ligt natuurlijk heel goed in de spelersgroep", weet Van Staa. "Ze laten in ieder geval zien dat hij in moeilijke tijd steun vanuit die groep kan verwachten. Maar voor mij hoeven dit soort dingen allemaal niet."

Lees meer:
0 reacties