Van Staa ziet Twente als favoriet: "Betere spelers op veel posities"

Jan van Staa
Jan van Staa Foto: © Orange Pictures

Ron Jans moet zondagmiddag met zijn elftal op bezoek bij SC Heerenveen. Jan van Staa blikt bij De Oosttribune van RTV Oost vooruit naar het treffen in Friesland. De oud-trainer verwacht dat FC Twente het spel zal moeten maken.

FC Twente moet vooral beducht zijn op de twee spitsen van SC Heerenveen. "De twee voorop maken er wel wat van", zo zegt Jan van Staa. "De rest, in de strategie van Kees denkende, die voeren gewoon hun taken uit. Vorige week dacht ik: AZ – FC Twente, daar kijk ik naar uit. Maar Heerenveen – Twente, dan heb ik zo’n gevoel van 0-1 of 1-1. Dat Heerenveen is altijd tactisch bezig. Die gaan ook thuis het spel niet maken. Die spelen met die twee voorop een beetje op de counter. Die hebben een oorwassing in Amsterdam gehad. Ik ben benieuwd hoe ze het tegen FC Twente gaan doen. Volgens mij is Twente ook favoriet."

"Twente met dit elftal moet in staat zijn om in Heerenveen te winnen", zo gaat Van Staa verder. "Je moet niet als een gek naar voren rennen, maar ze zijn wel geduldig. Ze hebben betere spelers op veel posities. Twente is aan de bal goed. Heerenveen is wel degelijk, maar als Van Hooijdonk vanaf de middenlijn moet voetballen, dan heb je niet zoveel aan hem. Zijn collega, Sarr heeft wel die snelheid, dat is een ander verhaal."

Manfred Ugalde

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand