Van 't Schip mist zes spelers tegen FC Twente: "Problemen gehad"

Ajax neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Twente. Trainer John van 't Schip kan echter nog geen beroep doen op de sterkhouders Jordan Henderson en Steven Berghuis. Ook Diant Ramaj, Jay Gorter, Gaston Avila en Amourricho van Axel Dongen zitten in de ziekenboeg.

"We hebben aanzienlijke problemen gehad met jongens die het elftal wat extra kleur kunnen geven", sprak hij tijdens de persconferentie. "Brobbey kan tegen FC Twente weer spelen en de vraag is nu hoe ver en hoe lang. Henderson komt er na het weekend weer bij. Daar hebben we geen beschikking over. Berghuis is nog steeds niet met de groep aan het trainen. Hij is aan het kwakkelen met zijn knie en rug", aldus Van 't Schip.

Ajax loopt niet over van vertrouwen na de ontluisterende nederlaag in De Kuip tegen Feyenoord. "We zijn met zijn allen door de ondergrens gegaan en dat had een soort domino-effect op de spelers die op het veld stonden", blikt hij terug. "We hopen het in de laatste fase weer om te draaien. Ik stap niet op en dat is ook niet door mijn hoofd gegaan", aldus Van 't Schip, die een lastige wedstrijd verwacht tegen zijn oude club.

"Ik vind FC Twente een goede ploeg. Ze zijn het hele seizoen heel stabiel", vertelt hij over de ploeg van zijn collega Joseph Oosting. "Ze spelen verzorgd voetbal en hebben daarnaast een variatie in hun manier van spelen met ook veel spelers die een goal weten te maken. Alleen maar credits voor hun dat ze zo'n stabiel en goed seizoen draaien", besluit Van 't Schip over de club uit Enschede.

Lees meer:
0 reacties