Van Wissing cynisch: "Hij deed net alsof iemand onthoofd werd"

RKC Waalwijk-FC Twente werd in de slotfase een kwartier stilgelegd omdat er na de late openingstreffer van de thuisploeg een paar bekertjes op het veld kwamen. Tijmen van Wissing vindt het allemaal wat overdreven.

Volgens de verslaggever mag er wel onderscheid gemaakt worden tussen een bekertje en moedwillig de wedstrijd verstieren, zoals bij de Klassieker gebeurde. "Ik vind dat je af en toe weg moet kijken. Makkelie deed dat vorige week bij FC Twente-Ajax heel goed. Bij RKC waren het een paar jonge gassies van elf, twaalf en Jan Roelfs van de NOS doet net alsof iemand onthoofd wordt daar bij de hoekvlag. Nou wat een misdaad werd daar begaan", aldus een cynische Van Wissing in de Oosttribune.

"Aan de ene kant is het knap dat de aan KNVB zero tolerance doet, dan ban je het echt uit, maar dit slaat echt door", vervolgt Van Wissing. "Als we de komende tien jaar elke week dit geëmmer hebben..."

Bij Ajax werd de Klassieker definitief gestaakt door vuurwerk. Na afloop verscheen Jan van Halst voor de camera's. "Ik moet toegeven dat hij wel de gave van het woord heeft", meent Van Wissing. "Hij stond met zijn hoofd in een tornado van heb ik jou daar, want het is redelijk ongebruikelijk dat de grootste wedstrijd van het seizoen wordt stilgelegd. Hij kwam er nog kundig uit. Mislintat is het slachtoffer, maar er komt nu een domino-effect dat Jan van Halst ook niet gaat overleven."

Lees meer:
0 reacties