Van Wissing: "Die heeft het zo enorm naar zijn zin bij FC Twente"

Jan van Staa en Tijmen van Wissing zijn erg enthousiast over het huidige spel van FC Twente. Zij zien de Tukkers floreren. Vooral Michel Vlap maakt voorin een behoorlijk goede indruk.

"Vlap speelt niet als een traditionele linkerspits. Die beweegt heel veel tussen de linies. Dan gaat het erom: hoe ga je doordekken en wie gaat hem doordekken?", vertelt Van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Dan geeft hij de passes, hij heeft een goed loopvermogen en oog voor de situatie."

Ajax pakte dat verdedigend niet goed op. "Bij Ajax staan ze te kijken, maar die moeten doordekken. Dat moet Rensch doen, die had dat moeten weten. Bij Ajax klopte er helemaal niks van. Als je spelers van het kaliber Vlap de tijd en ruimte geeft dan zijn ze geweldig", aldus Van Staa.

Youri Regeer speelde ook een dijk van een wedstrijd, zag Van Staa. Waarom lieten de Amsterdammers hem gaan? "Zij hebben een technisch directeur die andere keuzes maakt. Wat mij opvalt: je zit naar die spelers te kijken en je hebt niet het idee dat ze echt klasse hebben gekocht", meent de oud-trainer van FC Twente.

Bij de Tukkers anderzijds weet Joseph Oosting van zijn jongens een echt team te maken, viel Tijmen van Wissing op. "Die heeft het zo enorm naar zijn zin bij FC Twente en dat begrijp ik. Hij krijgt het echt goed aan de praat."

Zo lijken ook de problemen met Joshua Brenet afgenomen. "We hebben het ook vaak over Brenet gehad. En op een of andere manier weet hij hem toch nog, ondanks de worsteling van Bruggink met Brenet, aan het lachen te krijgen. Hij weet ook wel dat Brenet niet de discipline heeft van een Carel Eiting of Michel Sadilek. En toch als je dat ziet dan denk je: het zit wel goed tussen die twee", besluit Van Wissing.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
8/12
FC Twente
20:00
Excelsior
zo
17/12
Sparta Rotterdam
14:30
FC Twente
za
13/01
FC Twente
18:45
AZ
za
20/01
NEC
16:30
FC Twente
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 FC Twente 14 13 30
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
Bekijk de hele stand