Van Wissing: "De vakantiestress slaat dan toe bij de spelers"

Tijmen van Wissing
Tijmen van Wissing Foto: © Orange Pictures

Aankomende zondag speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Een belangrijke wedstrijd, de ploeg van Joseph Oosting kan namelijk de derde plaats en daarmee de voorronde voor de Champions League vaststellen. 

"Dat is wel grappig, op een gegeven sijpelt dan door dat er een beslissingswedstrijd gaat plaatsvinden als ook het doelsaldo gelijk is", begint Tijmen van Wissing in de podcast de Oosttribune. "Onderling resultaat is ook gelijk. Puur hypothetisch: het wordt 1-1 bij PEC-Twente en 1-0 bij AZ-Utrecht, dan krijgen we een beslissingswedstrijd."

"Die vakantiestress die dan toeslaat bij alle spelers", zegt Van Wissing lachend. "Die spelers hebben natuurlijk hele korte vakanties." "Ach een hele korte vakantie", reageert Nico Wantia. "Die spelers moeten een keer eind augustus die kwalificatierondes spelen. Ze kunnen toch wel een weekje doortrainen om hun conditie op peil te houden?"

Die spelers zijn wel erg vroeg begonnen he", haakt Jan van Staa in. "Ja, als eerste", reageert Wantia. "Je mag toch wel even een paar weekjes vrij, even ontginnen van het voetbal", haakt Van Wissing op zijn beurt weer in. "Begin juli moeten ze alweer. Maar ik snap wel als je een paar vrije dagen hebt dat je dan gaat. Voetballers worden vaak beticht dat ze lui zijn, maar ik denk dat de Twente-spelers niet langer dan drie weken vakantie hebben."

"Ze krijgen ongetwijfeld ook trainingsschema's mee", reageert Wantia. "Maar ze zijn wel heel erg bezig met het doelsaldo. Oosting had zelfs de tien-secondenregel ingevoerd. Dat had niet te maken met drukzetten, maar na een doelpunt moest de bal binnen tien seconden weer op de middenstip liggen voor de volgende aanval."

Lees meer:
0 reacties