Van Wissing eerlijk: "Dit is absoluut geen tweede gele kaart"

FC Twente had geluk dat Rodrigo Guth rood kreeg, zo stelt analist Jan van Staa. Dat neemt niet weg dat de Tukkers daarna de wedstrijd uiterst professioneel uit wisten te spelen.

"Vanaf het eerste moment was het al een fysieke wedstrijd geworden. Fortuna Sittard speelde op het randje en daar kom je moeilijk doorheen. Dan viel die kaart ook nog, voor de verkeerde, laten we eerlijk zijn. Halilovic gleed in, maar Guth kreeg hem", opent Jan van Staa bij De Oosttribune. Tijmen van Wissing is het daarmee eens: "Dit is absoluut geen tweede gele kaart."

Van Staa: "Maar het kwaliteitsverschil daarna en de rust die ze uitstraalden waren goed, maar ze kregen weinig kansen. Dat schot van Vlap valt gelukkig en dan is de ban gebroken. Maar het was eenrichtingsverkeer. Unnerstall heeft helemaal niks te doen gehad."

De complimenten gaan dan ook naar Fortuna. "Je kon er bijna niet doorheen voetballen. Dat deed Fortuna wel goed." Door het hechte verdedigen hadden de bezoekers amper ruimte om naar voren te gaan. "Er was niks aan de hand. Je dacht: wanneer valt die eerste goal van FC Twente nou?"

Lees meer:
0 reacties