Van Wissing geniet: "Gaan wel clubs uit de Bundesliga komen"

Tijmen van Wissing, Jan van Staa en Rene Roord zijn lyrisch over Sem Steijn. De middenvelder van FC Twente staat inmiddels op zeventien competitiedoelpunten. 

FC Twente won zondag met 7-2 van FC Volendam. "Het was een vreemde wedstrijd, de eerste twintig minuten al vier, vijf ingrepen van de VAR. Er gebeurde echt van alles", begint Van Wissing in de Oosttribune. "We hebben het meest genoten van Sem Steijn." Van Staa voegt toe: "Hij heeft een extreem neusje voor de goal, maar nu schiet hij ook uit de tweede lijn. Daar is dus op getraind. Zijn ontwikkeling is echt geweldig, kijk eens naar zijn cijfers." 

Roord denkt dat er nog wel veel ruimte voor verbetering is in de combinatie. "Ron Jans zei ook al dat hij (Steijn red.) het meevoetballen nog een beetje mist. Als hij dan een mindere dag heeft qua scoren is het misschien nog te weinig voor nog een stap omhoog, maar hij heeft voor de goal echt een kwaliteit", aldus de manager vrouwenvoetbal. 

Van Wissing meent dat Steijn niet te veel daarop beoordeeld moet worden. "Ik denk niet dat het ooit nog een sierlijke nummer tien gaat worden. Dit is gewoon zijn kwaliteit", stelt de verslaggever. "Hij is fenomenaal in de afronding. Hij is de eerste middenvelder die net als Ziyech zeventien goals maakt. Die ging toen naar een topclub. Ik denk dat er nu ook clubs uit de Bundeliga gaan komen voor hem."

Lees meer:
0 reacties