Van Wissing: "Hij is de komende weken ook nog zijn vervanger"

FC Twente tikte Sparta Rotterdam zonder al te veel moeite van de mat. De Tukkers wisten de wedstrijd met een gemakkelijke 2-1 overwinning af te sluiten, maar de uitslag had veel hoger uit kunnen vallen.

"Het was een energieke wedstrijd met veel spanning en goed spel", opent Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. Jan van Staa is het daarmee eens. "4-1 of zelfs 5-1 was hier een normale uitslag geweest. Olij hield wat tegen, maar de kansen die er waren, FC Twente was gewoon twee klassen beter."

Van Staa zag Max Bruns uitblinken in de verdediging. "Het niveau gemiddeld was heel goed. Bruns was uitstekend. Die speelde echt goed", meent de voormalig trainer van FC Twente. Van Wissing: "Hij is de komende weken ook nog zijn vervanger, Hilgers heeft een hamstringblessure."

Van Staa is fan van de jonge verdediger. "Hij straalt rust uit en speelt de ballen ook naar voren. Hij durft te voetballen. Hij heeft iets waarvan je zegt: die kun je rustig één-op-één met een speler laten staan. Hij is doortastend. Fysiek is hij zeker in orde."

Van Wissing: "Hij is veelzijdig. Hij is ook in zijn duels sterker dan Hilgers. Hilgers denkt nog wel eens: Ach, het komt wel goed. Ik vind hem heel compleet als verdediger. Fysiek lijkt hij in het veld in orde, maar als je dan naast hem staat bij een interview imponeert hij niet ofzo. Hij zit goed in elkaar, hij kijkt zijn wedstrijden terug en is gewoon met zijn vak bezig. Dat kan ik wel waarderen."

Lees meer:
0 reacties