Van Wissing: "Hij is talentvol, maar die kan PSV toch niet aan?"

Tijmen van Wissing
Tijmen van Wissing Foto: © Orange Pictures

FC Twente staat na 31 competitiewedstrijden op een derde plek in de Eredivisie, maar Tijmen van Wissing en Jan van Staa zien dat er nog relatief weinig 'aankopen' in de basis staan bij de ploeg van trainer Joseph Oosting.

"Ivar van Dinteren zei mij laatst dat spelers vaak moeite hebben met het wennen aan de hoge intensiteit van spelen bij FC Twente", opent Van Wissing bij de Oosttribune Podcast van RTV Oost. Jan van Staa ziet een patroon. "Als je kijkt naar die aankopen, dat zijn spelers (Taha en Eiting bijvoorbeeld, red.) die van kleinere clubs komen of vanuit een tweede elftal", constateert hij.

"Kjølø heeft ook wat meer tijd nodig gehad", vervolgt hij. "Maar je kijkt naar al die aankopen en die hebben moeite om het niveau aan te tikken en een basisplaats af te dwingen. Want je komt niet voor de gezelligheid of om op de bank te zitten. Maar als je kijkt: wie heeft zich nou echt ontwikkeld? Daan Rots heeft zich echt gigantisch ontwikkeld", aldus Van Staa, die ook Hilgers en Van Wolfswinkel noemt.

Tijmen van Wissing haakt in. "Hij (Van Wolfswinkel, red.) kan het wel aan hè, drie wedstrijden in de week. Want Mees Hilgers: ik vind het een talentvolle verdediger, maar die kan toch PSV niet aan? In topwedstrijden gaat hij er altijd na 80 minuten af. Dat accepteert PSV toch nooit? Misschien zit er wel niet meer in. Hij heeft toch vaak wel spierklachten in de eindfase bij topwedstrijden", constateert Van Wissing.

Jan van Staa denkt er anders over. "Maar hij heeft wel bepaalde voorwaarden als verdediger", legt hij uit. "Als hij dan naar een andere club gaat, waar meer uitdaging is en de lat nog hoger ligt, kan hij nog wel doorgroeien. Ik denk dat hij PSV wel aankan. In de basis heeft hij gewoon, en dat is ook zo met Beelen, als je hem nu ziet voetballen: zij zijn hetzelfde type. Snel, hij is niet echt kopsterk, maar wel iemand die het middenveld in kan komen. PSV heeft hem op een lijst staan, waarbij je denkt: als je in Nederland kijkt naar zijn leeftijd en voorwaarden... dan zouden ze hem er zo bij kunnen nemen toch", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties