Van Wissing: "Hij ziet zichzelf misschien ook met de schaal staan"

Tijmen van Wissing
Tijmen van Wissing Foto: © NESimages

FC Twente moet het zondag opnemen tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Bij FC Groningen is het onrustig en er werd deze week afscheid genomen van Mark-Jan Fledderus.

"Het is als tegenstander nu wel heel vervelend", zegt Jan van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Je weet niet wat er gaat gebeuren. Twente moet er nu naartoe. Je weet niet wie er gaan spelen bij FC Groningen en hoe fit ze zijn. Dat elftal gaat ook niet in één keer geweldig voetballen, zo is het ook wel. Maar om daar je tactiek op af te stemmen is lastig. Je moet maar van jezelf uitgaan. De verrassingen staat straks op het veld.”

“Twente moet ook een keer de druk bij zichzelf neerleggen", is Tijmen van Wissing van mening. "Deze moet je gewoon pakken. Als je er nog maar twee op vreemde bodem hebt gewonnen, dan moet je zondag gewoon het volle pond halen.”

"Je speelt tegen de onderste ploeg", vervolgt Van Staa. "Er zal met name wat meer rumoer op de tribunes zijn. Hoe gaan de supporters van FC Groningen zich gedragen? Gaan ze in één keer achter de ploeg staan, je weet het maar nooit. Normaal gesproken is FC Twente kwalitatief beter, die moeten gewoon die wedstrijd winnen."

Zerrouki mocht deze week niet vertrekken bij FC Twente, na hernieuwde belangstelling van Feyenoord. "Voor die jongen is het elke keer weer een teleurstelling", weet Van Wissing. "Ik vind dat hij daar over het algemeen goed mee omgaat. Maar het is elke keer weer een tik. Hij ziet zichzelf misschien ook wel met die schaal staan aan het einde van het seizoen. Hij zag zichzelf misschien wel in de Champions League spelen, dat is elke keer weer een teleurstelling. Dan is het aan Streuer en Jans om met hem te gaan praten."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand