Van Wissing: "Ik vind het heel normaal dat FC Twente derde staat"

FC Twente staat, met nog zeven wedstrijden, momenteel op de derde plaats in de Eredivisie, een plaats die recht geeft op plaatsing voor de derde voorronde van de Champions League. Analist Jan van Staa merkt dat de supporters het normaal beginnen te vinden dat FC Twente zo hoog staat in de competitie, terwijl dat volgens de oud-trainer helemaal niet normaal is.

"Je merkt het ook op de tribunes", begint Van Staa bij De Oosttribune. "Heracles is niet in goeden doen: 'O, daar lopen we overheen.' Collega Tijmen van Wissing is het daar niet helemaal mee eens. "Overheen lopen verwacht ik niet, maar als je naar het speelveld van de eredivisie kijkt, is het wél normaal dat FC Twente derde staat."

"Dat is op basis van het niveau van de selectie. Noem eens een betere selectie. Heeft AZ een betere selectie?" Van Staa reageert: "Nee, dat denk ik niet." Van Wissing: "Dus ik vind het niet zo heel gek." Van Staa gaat verder: "Het is wel geweldig wat ze presteren, als je derde staat in Nederland met deze selectie."

Vijf jaar geleden speelde FC Twente nog in de Keuken Kampioen Divisie. Van Wissing: "Dat is heel erg knap, de ontwikkeling die de club heeft doorgemaakt, maar ik vind het heel normaal dat ze derde staan met deze selectie." Van Staa sluit af: "In mijn beleving spelen ze dit jaar boven verwachting, maar het heeft ook met de concurrentie te maken."

Lees meer:
0 reacties