Van Wissing: "Kans is alleen maar groter geworden na dit weekend"

FC Twente heeft inmiddels een behoorlijke afstand gecreëerd tussen zichzelf en AZ, dat vierde staat. Of de derde plek nog in gevaar kan komen? Tijmen van Wissing en Jan van Staa denken van niet, al weet je het maar nooit.

"Ze zijn nog niet zeker van de derde plek. Mathematisch gezien niet. Maar ik denk al maanden dat ze derde gaan worden en dat denk ik nog steeds. Die kans is alleen maar groter geworden na dit weekend", zegt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost over de situatie van de Tukkers. FC Twente heeft momenteel 60 punten.

Jan van Staa is benieuwd naar hoeveel punten FC Twente nog gaat pakken. "Er zijn nog twee zware uitwedstrijden bij Ajax en AZ. Dan heb je de thuiswedstrijden nog en de laatste wedstrijd uit bij PEC Zwolle. Hoe spannend is dat dan nog? Je hebt gewoon ruimte nu. En de manier waarop ze spelen geeft wel heel veel vertrouwen", weet Van Staa.

Fortuna Sittard is in ieder geval een gelopen horde. Gijs Smal speelde niet zijn beste wedstrijd van het jaar. "Smal was wat minder. Hij was zelf ook ontevreden. Normaal passt hij en komt de bal op je stropdas en nu helemaal niet." Van Wissing vraagt zich af of Smal nog wel in de basis moet: "Hij gaat weg. Wat moet Oosting nu doen? Niet gewoon Salah-Eddine erin?"

Van Staa denkt niet dat Oosting aan de basiself moet sleutelen, maar vond Salah-Eddine wel heel goed invallen: "Die kwam erin, had een goede rush en een goede voorzet ook. Dat maakt het wel makkelijk voor een trainer. Hij heeft goede vervangers. Maar de opstelling van FC Twente kun je voor 99% invullen", besluit Van Staa.

Lees meer:
0 reacties