Van Wissing kritisch: "Hij voetbalt niet goed de laatste tijd"

In De Oosttribune kijkt Bert van Losser traditiegetrouw met tafelgasten Jan van Staa en Tijmen van Wissing terug op de afgelopen speelronde, waar het spel van FC Twente uitvoerig wordt besproken.

Tijmen van Wissing zag FC Twente terecht winnen van Vitesse, zo laat hij doorschemeren. "Het viel mij niet mee. Uiteindelijk wel verdiend hoor en Vitesse was heel taai. Ik vond het wel een mooie treffer. Een goede actie van Daan Rots, één van de weinige goede acties. En Sem Steijn die ondanks zijn pijnlijke enkels toch weer trefzeker was. Heel belangrijk voor dit FC Twente natuurlijk. Maar hij voetbalt gewoon niet goed de laatste tijd, hij is ook niet geheel fit. Maar hij is ook de man die de doelpunten moet verzorgen, want de rest begint toch ook een beetje te haperen. Van Wolfswinkel mocht dan starten, maar vond ik een beetje tegenvallen."

Jan van Staa reageert gelijk. "Weet je wat het is. In de eerste tien minuten willen ze zichzelf voorbij lopen. Dan zijn ze aan het rennen, vliegen en dat begrijp je wel na zo'n nederlaag bij RKC, maar dan is het zo druistig allemaal... En daar komt ook nog bij dat onze beste speler, Vlap, die lag binnen een minuut knock-out op de grond. Daar begon het al mee, die had een hoofdwond. En dat duurde maar en duurde maar... Maar Vitesse alles achter de bal en dan in de omschakeling of een lange bal van Room. Dat was het eigenlijk. Maarja, dan kom je goed weg vlak voor rust. Het was ook buitenspel, dus gauw affluiten. Twente had gewoon last om door die muur heen te voetballen en dat kost heel veel energie."

Van Losser begint weer over Van Wolfswinkel door te zeggen dat hij er twee had moeten maken. Van Staa: "Maargoed, hij schoot een keer in het zijnet en als spits wil je altijd op doel schieten", waarna Van Wissing de rechtsback aanhaalt. "Het was een goede actie van Sampsted trouwens, die weer de beste man was." Van Staa reageert tot slot: "Weinig fouten!", doelend op Alfons Sampsted die zijn draai gevonden lijkt te hebben.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Twente
14:30
Go Ahead Eagles
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 22 60 62
2 Feyenoord 22 39 52
3 FC Twente 22 20 44
4 AZ 22 20 39
5 Ajax 22 10 36
6 Go Ahead Eagles 22 8 34
7 NEC 22 4 30
Bekijk de hele stand