Van Wissing kritisch: "Minste rendement van alle aanvallende spelers"

Tijmen van Wissing
Tijmen van Wissing Foto: © NESimages

Twee goals, dat is de hele productie van Michel Vlap dit seizoen namens FC Twente. Tegen Fortuna Sittard dacht hij te scoren, maar de 1-0 werd uiteindelijk als eigen goal genoteerd.

"Als je de beelden terugziet dan zie je dat die bal inderdaad voorlangs zou zijn gegaan. Dan is het inderdaad een eigen doelpunt", zegt Nico Wantia bij De Oosttribune Podcast. Tijmen van Wissing is het daarmee eens. "Die bal was naast gegaan. Dus het is heel logisch dat die goal niet wordt toegekend aan Vlap. Maar Vlap maakt daar licht pandemonium over. De vloek die blijkbaar nog op zijn rendement ligt."

Van Wissing is dan ook kritisch. "Hij heeft het minste rendement van alle aanvallender spelers. Ik vind hem een hele aardige voetballer. Zoals uit bij Excelsior, als hij dat nou elke week op de mat zou leggen. Maar Daan Rots heeft meer rendement, meer assists, is doelgerichter. Die wissel je nooit. Steijn is een mindere voetballer maar heeft er toch twaalf achter zijn naam, maar bij Vlap stokt het daar toch."

Wantia: "Er is een tijd geweest dat hij heel geforceerd op zoek ging naar een doelpunt. De afgelopen weken had ik het idee dat hij ook wel voldoening kon halen uit het creëren van kansen en dat hij zelf niet zo nodig hoefde te scoren. Nu was hij dichtbij en merk je toch dat het nog wel borrelt binnen in Michel Vlap", besluit Wantia.

Lees meer:
0 reacties