Van Wissing lacht: "Een bebloede voet was zijn laatste wapenfeit"

FC Twente wist zondagmiddag de voorrondes van de Champions League veilig te spelen in Zwolle. In de slotfase van de wedstrijd nam de ontvangende ploeg afscheid van Bram van Polen en ook FC Twente werkte mee aan de erehaag.

"Dat vind ik mooi van FC Twente. Ongeacht de tussenstand, wel in die erehaag voor Van Polen gaan staan", begint presentator Bert van Losser in De Oosttribune van RTV Oost. "Iedereen houdt toch ook van Bram van Polen? Zelfs als tegenstander", haakt Tijmen van Wissing in, waarop ook Jan van Staa reageert. "Tuurlijk, maar in zo'n wedstrijd waar de belangen voor FC Twente zó groot zijn, als je dat kunt combineren, dat is toch heerlijk."

"Ik vind het wel weer mooi, want de bebloede voet is het laatste wapenfeit van Bram van Polen", glimlacht Van Wissing vervolgens. "514 wedstrijden voor PEC Zwolle en een bebloede voet van Ricky van Wolfswinkel is zijn laatste handeling geweest. Dat gebeurde echt in de eindfase van de wedstrijd, haha."

"Nee, prachtig man. Wout Brama was er ook, daar heeft hij nog mee samengespeeld. Die kunnen ook heel erg goed met elkaar. Het was sowieso... Ik heb vooral veel op te snuiven van wat er gebeurde die dag. Alle Zwolle-iconen waren er, ondanks alle onmin die er de laatste jaren is geweest. Albert van der Haar, nog altijd 'mister Zwolle', was er bijvoorbeeld wel gewoon voor hem. Van Polen is wel het belangrijktste bindmiddel geweest de laatste 18 jaar bij PEC Zwolle. Hij heeft al die geledingen bij elkaar kunnen houden", aldus Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties