Van Wissing legt uit: "Daarom is plek twee misschien te hoog gegrepen"

FC Twente heeft afgelopen weekend hele goede zaken gedaan door met 2-1 te winnen van concurrent AZ. De Tukkers staan nog maar twee punten achter op Feyenoord, die momenteel op de tweede plek staan in de Eredivisie. Voetbaljournalist Nico Wantia stelt dat AZ nog altijd de directe concurrent is. Clubwatcher Tijmen van Wissing denkt daar anders over.

"Misschien heb je wel helemaal geen concurrent meer, want de stelling luidt dat je voor plek twee moet gaan", zegt Van Wissing bij De Oosttribune, die weet dat FC Twente over twee weken in De Kuip tegen Feyenoord speelt. "Het verschil is twee puntjes, al denk ik uiteindelijk dat Feyenoord die strijd gaat winnen."

Van Wissing vindt het nog steeds balen dat FC Twente in sommige wedstrijden onnodige punten heeft verloren. "Ik vind dat Twente punten ten onrechte heeft laten liggen. PSV hebben ze terecht verloren, maar in die andere duels heb ik ze niet minder zien zijn dan de tegenstander."

De clubwatcher plaatst nog wel een kanttekening. "FC Twente moet nog wel naar Feyenoord, AZ, PSV en Ajax, dus ze krijgen nog wel vervelende uitwedstrijden. Daarom is plek twee misschien te hoog gegrepen, maar je moet er altijd voor gaan", zo besluit Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties