Van Wissing noemt drie FC Twente-spelers: "Was zeer geïrriteerd"

Nu iedereen fit is heeft FC Twente een ijzersterke en brede selectie. Het nadeel is dat er elke wedstrijd spelers teleurgesteld moeten worden met een reserverol, maar dat is volgens Tijmen van Wissing en Jan van Staa niet zo erg.

Zaterdagavond tegen Excelsior (0-3) zag Van Wissing al wat irritaties. "Steijn was zeer geïrriteerd dat hij de vrije trap niet mocht nemen, Gijs Smal was op zijn manier weer verongelijkt. Het moet niet doorslaan, maar het is goed dat ze hun emoties laten zien", stelt hij in de Oosttribune. Zo kreeg Carel Eiting de voorkeur boven Matthias Kjølø. "Ik vond het makkelijk dat Matthias Kjølø weer geslachtofferd werd en daarna zo plichtsgetrouw inviel."

Bij de Noor was echter totaal geen irritatie of frustratie te beproeven. "Kjølø is niet de man die je daarna voor de camera haalt. Vlap wel, die uitte na NEC zijn ongenoegen. Kjølø is een plichtsgetrouwe diensthond. Ik zou willen dat hij wat meer dat gif had", aldus de verslaggever. "Ik heb liever dat ze zich gewoon uitspreken."

Volgens Van Staa mag FC Twente juist de handen dichtknijpen met deze luxeproblemen. "We zijn blij dat ze een sterke selectie hebben, maar dan zijn de consequenties dat niet iedereen elke week speelt. Het voordeel is wel dat niemand kan verslappen", legt de oud-trainer uit, die ziet dat FC Twente dit seizoen afkoerst op een mooie eindklassering. "De doelstelling is top-3, dat lijkt mij wel."

Lees meer:
0 reacties