Van Wissing onder de indruk: "Dat vind ik wel groots, hoor."

Tijmen van Wissing
Tijmen van Wissing Foto: © NESimages

Sem Steijn heeft zeventien keer gescoord voor FC Twente dit seizoen, terwijl Ricky van Wolfswinkel er vijftien maakte. Beide mannen scoorden dit weekend tegen FC Volendam. Van Wolfswinkel zit ook volgend jaar bij FC Twente, maar Steijn?

"Je vraagt je af: gaat hij volgend seizoen nog een keer zo vaak scoren? En je vraagt je af welke club er voorbij komt en voor welk prijskaartje zij dan gaan. Normaal zou ik zeggen: blijf nog een jaar bij FC Twente en speel mee in die voorronde van de Champions League", opent Jan van Staa bij De Oosttribune Podcast.

Van Staa zou het begrijpen als Steijn weg wil en FC Twente dat toelaat. "Maar als je kijkt naar zijn ontwikkeling en er komt een grote club voorbij met het juiste bedrag, dan kan ik me als speler wel voorstellen dat je wil gaan. Want een garantie op zoveel doelpunten heb je volgend jaar ook niet."

Wel ziet de analist dat de middenvelder staat beter wordt. "Hij ontwikkelt zich in het meevoetballen. Maar ook in het schieten. Vroeger schoot bij van binnen de zestien of vanaf het randje van het zestienmetergebied. En nu schiet hij ook vanaf grotere afstanden. Ook neemt hij zijn verantwoordelijkheid met vrije trappen bijvoorbeeld. En er zit nog steeds rek in."

Tegen FC Volendam liet Steijn het meest van iedereen op het veld. "Maar zijn grootste wint is de arbeid die hij levert voor de ploeg. Hij is top op dit moment, hij maakt een geweldige ontwikkeling door." Met vrije trappen zal in de toekomst Steijn achter de bal staan in plaats van Vlap. Tegen FC Volendam schoot hij er een geweldig in. "Dat voelen spelers ook wel aan, als je er zo een maakt dan ben jij de volgende nemer."

Steijn had zelfs vier keer kunnen scoren, had hij ook zijn penalty mogen nemen. Die penalty werd hem gegund door Van Wolfswinkel die normaal de penalty's neemt. Tijmen van Wissing is onder de indruk. "Een spits die clubtopscorer kan worden die een penalty afstaat aan zijn grote concurrent, dat vind ik wel groots, hoor."

Van Staa is ook onder de indruk van de spits. "Van Wolfswinkel is wel een echte professional daarin, vind ik. Hij kan zich ondergeschikt maken aan het groepsbelang, terwijl hij eigenlijk ook topscorer wil worden", zegt de analist tot besluit.

Lees meer:
0 reacties