Van Wissing over aanwinst Latief: "Dat verbaasde mij ook al"

Vrijdag werd bekend gemaakt dat FC Twente zich heeft versterkt met Sayfallah Ltaief. De linksbuiten komt over van FC Basel, maar was dit seizoen op huurbasis actief voor FC Winterthur. 

"Het is een speler met enorme dreiging, een dribbelaar en hij heeft snelheid", vertelt Bruggink bij de Oosttribune van RTV Oost. "Ik denk iets wat we nog niet in ons elftal hebben." "Ik ken deze speler niet, maar we laten ons verrassen", reageert Jan van Staa. "Als je hoort wat Bruggink zegt is het een attractie."

"Als je naar de statistieken kijkt heeft hij het bij Basel niet gered", gaat Gertjan Verbeek verder. "Hij is toen verhuurd en heeft het afgelopen half jaar bij Winterthur gespeeld en daar heeft hij in de tweede seizoenshelft negen goals en drie of vier assists gegeven. De Zwitserse competitie, zeker het rechterrijtje, is wel wat lager niveau dan FC Twente. Het is dus maar de vraag of hij zich weet aan te passen."

"Aan de andere kant, Basel speelde natuurlijk ook wel Champions League", gaat Verbeek verder. "Dat is wel het niveau waar Twente naartoe wil. Heeft hij dat niveau al of is het een jongen voor de toekomst en moet hij nog rijpen." "Hij is 24 en wel Tunesisch international", haakt Tijmen van Wissing in. "Het is ook geen dreumes natuurlijk. Zij doen altijd ook wel aardig mee in de Afrika Cup."

"Maar Gertjan heeft zijn huiswerk goed gedaan", gaat Van Wissing verder. "Het verbaasde mij ook al dat hij verhuurt werd door Basel die in de degradatiepoule speelde. Dat heb ik Bruggink ook voorgelegd, en die zei dat je soms ook door politiek niet aan de orde komt bij zo'n club."

Lees meer:
0 reacties