Van Wissing over Belgrado: "Het was een hele surrealistische trip"

De buitenkant van het Partizan Belgrado-stadion
De buitenkant van het Partizan Belgrado-stadion Foto: © Pro Shots

Voor veel Twente-supporters die deze week aanwezig waren bij de wedstrijd van FC Twente in Belgrado was het memorabele trip. Dat geldt ook voor de journalisten die de wedstrijd bezochten. In De Oosttribune blikken Twente-watchers Tijmen van Wissing en Leon ten Voorde terug op het verblijf in Servië.

"Laten we gezegend zijn dat we erbij mochten zijn, maar het was ook een ontbering", zo begint Tijmen van Wissing. "Het was een hele surrealistische trip. Je komt aan in Belgrado, dat is een non-EU land, dat hebben we gemerkt. Ze zijn pro-Rusland, we zagen wat Poetin-prullaria op de kraampjes liggen. We kwamen bij het stadion aan en er waren meer beveiligers dan supporters."

"Die beveiligers zijn een meter breed en twee meter lang", vervolgt hij. "Dan wil je wel indammen als je daar langsloopt. Het was een beetje een vreemde atmosfeer, dat zag je ook wel een beetje aan de wedstrijd. De tv-kijkers hebben de hele ambiance gemist. Die vroegen zich af of er überhaupt supporters waren."

"Op de hoofdtribune zaten nog een paar mensen, maar ik geloof niet dat dat nog te zien was in Nederland", zo vult Ten Voorde aan. "Wij zaten ook in een wijk, een kwartiertje lopen van het stadion, daar ga je ’s avonds na tien uur niet zo snel alleen op pad. Dat heeft natuurlijk ook wel iets, maar je komt er wel achter dat je als journalist in Nederland heel erg verwend bent."

Sem Steijn viert met het uitvak

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt donderdagavond de return tegen FK Cukaricki. Winnen de Tukkers net als in Servië? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand