Van Wissing over Brenet: "Ik denk dat Twente zijn salaris meegeeft"

FC Twente nam deze week afscheid van Joshua Brenet. De vleugelverdediger hoorde een maand cel tegen zich eisen en dat was voor FC Twente reden om te zeggen dat Brenet dit seizoen niet meer in actie komt voor de club.

In De Oosttribune gaat Tijmen van Wissing in op de situatie. "We wisten dat die rechtszaak eraan zat te komen. Bruggink wist dat ook, die heb ik daar kort over gesproken. Dus bij Twente wisten ze ook dat het eraan zat te komen. Dit hing het hele seizoen al een beetje boven de markt."

"Vorig jaar in oktober hadden we ook al een bericht over dat er al iets was voorgevallen, dat hij een voorlopige taakstraf had, voor een handgemeen met zijn ex-vriendin. En dus twee keer rijden zonder rijbewijs. Dat zijn allemaal feiten die besproken zijn door de politierechter. Er is uitspraak gedaan en hij moet een maand, onvoorwaardelijk, het gevang in", zegt de journalist.

Dat Brenet niet kwam opdagen bij zijn rechtspraak, zal volgens Van Wissing 'ongetwijfeld meespelen'. "De rechter die er zat, werd in het jargon ook de verdubbelaar genoemd. Als je hem bij dit soort zaken hebt, dan werd er vaak zwaar gestraft. Het zal misschien hebben meegespeeld. Ik vraag me af of ook een advocaat van een ander advocatenbureau of een jurist van een nietszeggend bedrijf dezelfde straf zou krijgen. Dat vraag ik me af", aldus Van Wissing.

Hij vervolgt: "Het laat onverlet dat Joshua Brenet gewoon een voorbeeldfunctie heeft. Hij had daar gewoon moeten zijn", zo vertelt de journalist. Het is de grote vraag of FC Twente er goed aan heeft gedaan om afscheid te nemen van Brenet. "Hij gaat nog in hoger beroep, dus het vonnis is nog niet onherroepelijk. Je zou kunnen zeggen: ontslaan kun je hem niet. Dat is ook niet gebeurd. Ik denk dat Twente gewoon zijn salaris meegeeft voor de rest van het seizoen en zegt: het past niet meer."

"Wat Twente in mijn ogen had moeten doen? Ik denk dat nog niet alles naar buiten is gekomen rondom Brenet. Ik vind het heel lastig. Ik zou misschien al wel eerder afscheid hebben genomen van Brenet. Maar alles bij elkaar optellend, snap ik wel dat de directie van Twente tot dit besluit is gekomen", klinkt het.

Van Wissing ziet dat er ook 'best veel' begrip is bij de achterban. "Maar bij de spelersgroep gebeurt er ook wat. Er zullen ook spelers zijn die zeggen 'hey, wat flik jij nou, Bruggink en Scholten? Brenet is een belangrijke pion om derde te worden en hij lag goed in de groep'", verwacht de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties