Van Wissing over FC Twente-speler: "Dit gaat hij nooit weer doen"

Tijmen van Wissing
Tijmen van Wissing Foto: © NESimages

FC Twente verloor afgelopen zondag in de absolute slotfase met 1-0 van PSV. Max Bruns ging voorafgaand aan de goal in de fout, door zich eenvoudig weg te laten zetten door Luuk de Jong. Uit die onderschepping wist PSV uiteindelijk dus de winnende goal te maken. Clubwatcher Tijmen van Wissing is kritisch op Bruns, maar weet ook dat dit hem maar één keer gaat overkomen.

"Dit is een ijkpunt in zijn carrière. Dit gaat hij nooit weer doen", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "Dit weet hij over tien jaar nog. In elke situatie in de toekomst zal hij die bal in de tweede ring schieten. Hij speelde goed, maar ik vond Kjolo de beste."

Van Wissing gaat verder over Bruns: "Dit was een hele domme, naïeve fout van een jonge verdediger die het heel goed doet de laatste tijd. Maar voor de rode kaart tegen NEC moet je niet blind zijn en voor deze actie ook niet. Dom en pijnlijk, maar dat zag je ook aan hem."

"Dat vond ik ook het erge aan Joey Kooij. Die loopt daar met een eer rond en maakt zulke afgrijselijke fouten. Hij loopt weg en gaat naar huis met de wetenschap dat hij alles goed heeft gedaan. Bruns is heel schuldbewust. Je mag allerlei fouten maken, maar als je dit soort kinderachtige fouten maakt als Kooij, dan moet je verketterd worden van de velden", aldus Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties