Van Wissing tipt Bruggink: "Dit is hét moment om hem te verkopen"

Gertjan Verbeek denkt dat FC Twente deze zomer zo weinig mogelijk vaste krachten moet verkopen. De oud-trainer denkt dat ze volgend seizoen nóg meer waard kunnen worden. 

Tijmen van Wissing denkt juist dat spelers als Sem Steijn en Michal Sadilek juist deze zomer verkocht moeten worden. "Nu is hij nog geld waard. Uiteindelijk ben je nog steeds een opleidingsclub, dit is ook het moment om Steijn te verkopen", merkt de verslaggever op in de Oosttribune. Verbeek waarschuwt FC Twente juist voor een leegloop. "Als je Champions League haalt moet je minimaal twintig spelers hebben die het niveau aankunnen."

Volgens Van Wissing kan de club uit Enschede de transferinkomsten goed gebruiken. "Je kunt als FC Twente zijnde toch niet een bod van zes, zeven miljoen op Steijn weigeren. Zo goed is hij toch ook niet?", vraagt hij. Verbeek meent juist dat het geld op dit moment geen groot probleem is. "Ze krijgen een nieuw veld, ze zijn bezig met de tribunes, met restaurants. Er is geld", aldus de analist. 

Verbeek benadrukt dat Arnold Bruggink geduldig moet zijn. "Als je in de Champions League goed speelt, gaan die bedragen met tien miljoen omhoog. Dan kun je echt een slag slaan, in plaats van nu al verkopen." Daarvoor moet FC Twente komende zomer wel eerst de voorronde van het Europese toernooi overleven. 

Lees meer:
0 reacties