Van Wissing kritisch na nederlaag FC Twente: "Niet sterk van hem"

Tijmen van Wissing vond het raar dat Joseph Oosting Robin Pröpper zondag tegen AZ naar de kant haalde. Een letterlijke uitglijder van zijn vervanger Alec Van Hoorenbeeck zorgde uiteindelijk voor de nederlaag. 

Van Wissing neemt het Van Hoorenbeeck niet erg kwalijk dat hij viel, maar zag wel dat zijn aanname niet goed was. "Hij krijgt de bal iets achter zich, maar ik denk niet dat Pröpper het was overkomen", merkt de verslaggever op in de Oosttribune. Wel vond hij het merkwaardig dat Oosting zijn aanvoerder naar de kant haalde. "In de rust heeft Pröpper blijkbaar gezegd dat hij al een paar keer een waarschuwing heeft gehad, maar die is toch zo ervaren dat hij met een gele kaart op zak kan spelen."

De journalist denkt niet dat er veel noodzaak was om Pröpper naar de kant te halen. "Zeker niet bij Makkelie. Bij een wispelturige Kamphuis had ik ook geen risico genomen. Het pakt verkeerd uit, dus is Oosting ook de gebeten hond, maar ik vond het op dat moment ook al vreemd", vervolgt hij. "Ik vond het niet sterk van hem."

Jan van Staa voegt toe dat FC Twente kwalitatief erg naar beneden gaat als Pröpper eruit gehaald wordt. "Van Hoorenbeeck komt er dan in, en dan zie ik dat pleistertje op z'n neus...", aldus de cynische oud-trainer. "Het is een spannende wedstrijd, maar dit is dramatisch als het je overkomt."

Lees meer:
0 reacties