Van Wissing: "Vond die van Brenet kwalijker dan die van Vellios"

In de Oosttribune op RTV Oost bespreekt Tijmen van Wissing de afgekeurde goal van PEC Zwolle-spits Apostolos Vellios. Hij vergelijkt het doelpunt met die van FC Twente-speler Joshua Brenet, die tegen Vitesse scoorde in een vrijwel identieke situatie. Die goal werd wel goedgekeurd.

"Ik vond het al vrij dubieus hoe Twente die goal van Brenet maakte", begint Van Wissing. "Nu wordt die van Vellios afgekeurd, terwijl ik die van Brenet kwalijker vond. Ik heb ze naast elkaar gelegd en daar zie je dat Vellios echt niet mee doet met het spel. Er werd ook maar 40 seconden naar gekeken door de VAR, dat ging mij wel wat te snel."

Daarna wordt het beeld getoond van de goal van Twente in de wedstrijd tegen Vitesse. "De verdediger kopt hier de bal weg omdat hij weet dat Brenet nog achter hem is. Hij schrikt meer. Ik vind dit echt kwalijker dan dat er bij Zwolle gebeurde."

Jan van Staa is het eens met Van Wissing. "Gewoon een prima goal. Soms die willekeur bij die VAR. "Ja door de VAR komt er extra frustratie", reageert van Wissing daarop. "Je gaat op zoek naar een absolute waarheid maar die is er niet."

Lees meer:
0 reacties