Van Wissing voorspelt: "Denk dat er een aanbieding komt voor hem"

Daan Rots overtreft dit seizoen de verwachtingen van velen. De rechtsbuiten van FC Twente is onbetwiste basisspeler en bijna wekelijks belangrijk.

FC Twente won woensdag met 3-1 van Almere City, maar Jan van Staa zag dat het heel moeizaam ging. "Ze waren brutaal, gingen druk zetten. Die eerste goal kwam op een heel goed moment, want het was niet om aan te gluren. Almere was aan de bal rustiger", begint hij in de Oosttribune. Uiteindelijk wonnen de Tukkers wel comfortabel. "Als het tempo bij FC Twente omhoog ging, kwamen de kansen ook."

Daan Rots bracht in de slotfase de verlossing. "Als je ziet wat voor cijfers hij kan overleggen als buitenspeler, dan mag je je petje afnemen", prijst Van Staa de rechtsbuiten van FC Twente, die een jaar geleden nog vaak bekritiseerd werd. "Misschien hadden we een te hoog verwachtingspatroon. Als je hem vergelijkt met zijn voorgangers is het een heel ander type. Hij heeft dit jaar een geweldig CV, in de top van Nederland."

Ook Tijmen van Wissing ziet dat Rots zich geweldig ontwikkeld heeft. "Vorig jaar dacht ik nog dat ze hem beter konden verhuren, maar dit jaar is hij met Van Wolfswinkel de belangrijkste aanvaller van de nummer drie van Nederland", aldus de verslaggever. "Ik denk dat er een aanbieding voor hem gaat komen, dat kan bijna niet anders. Een aanvaller die zó fit is en zoveel meeverdedigd."

Lees meer:
0 reacties