Van Wissing wijst naar FC Twente-actie: "Zegen voor vrouwenvoetbal"

FC Twente Vrouwen ligt zwaar onder vuur door een 'onsportieve' goal tegen Levante. De Spaanse ploeg heeft zelfs een officiële klacht ingediend bij de UEFA tegen de Tukkers.

Levante is niet te spreken over de goal van Renate Jansen in de voorronde van de UEFA Women's Champions League. Levante speelde de bal uit, omdat er een speelster van FC Twente Vrouwen geblesseerd op de grond lag. Nadat het spel hervat was, leek FC Twente Vrouwen de bal terug te geven aan Levante.

De Spaanse ploeg liet de bal vervolgens een beetje lopen, waarna Jansen de bal onderschepte en zo op de keepster af kon. De captain van de ploeg uit Enschede schoot raak. Levante diende afgelopen week een klacht in bij de UEFA.

"Het protest vind ik heel laf. In de wedstrijd doen ze bijna niks, die speelsters. Dit regel je wat mij betreft meteen op het veld. Het is uiterst onsportief van Renate Jansen, maar ik zou er prat op gaan", reageert Tijmen van Wissing in De Oosttribune op de situatie.

Hij gaat verder: "Ik zou er ook voor uitkomen, van 'jongens, heerlijk'. Ooit zijn wij zo gepromoveerd, ik geniet er nog steeds van. FC Twente wilde van de week officieel geen reactie geven, dat vond ik wat laf. Ik vind die speelsters van Levante ook... Zo slap. Je regelt dit toch meteen, als Levante zijnde? Of je loopt van het veld en zegt 'als jullie zo willen winnen, hier, hand, prima'. Dan moet je die goal wel teruggeven. Het is wel onsportief."

Jeroen Veldmate vindt de actie niet kunnen, zo zegt de verdediger. "Normaal gesproken moet die bal gewoon naar de keeper. Dat staat voorop. Ik begrijp enigszins dat zij denken'ammehoela'. Levante stond ook voor, dus misschien zagen ze het wel als tijdrekken. Maar, nee, dit kan niet. Sorry, nee. Uiteindelijk vind ik het niet kunnen", geeft hij aan.

Jan van Staa reageert: "Als ik verdedigster zou zijn, dan had ik die bal aangenomen. Aan de andere kant: als zij in een keer doorgaat, had ik erachter aan gelopen." Van Wissing is uiteindelijk blij met de actie van Jansen. "Het vrouwenvoetbal is veel te braaf, iedereen kleurt binnen de lijntjes. Dit hebben ze nodig, de rauwe randjes. Dit hebben ze nodig. Dit is een zegen voor het vrouwenvoetbal. Gemeen spel, dat hoort erbij."

Lees meer:
0 reacties