"Er zijn een aantal FC Twente-fans die een hekel hebben aan Vlap"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Orange Pictures

Tijdens de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht was er tijdens de wissel van Michel Vlap cynisch geklap en gejuich te horen. Tevens was een deel van de thuissupporters aan het fluiten, hetgeen verbazing opriep bij de aanwezige journalist Tijmen van Wissing. In De Oosttribune gaat hij onder meer in op dit gefluit in de Grolsch Veste.

Allereerst gaat Van Wissing in op het matig presterende duo Joshua Brenet en Gijs Smal. "Dat heb ik rondom NEC, PSV gezegd. Ook gezien het speelveld volgend jaar zou het mij niet vreemd lijken als je daar een keer met Sampsted en Regeer gaat spelen. Regeer is de laatste weken niet elke keer fit, hij is elke keer een beetje twijfelachtig geweest. Smal vind ik dan weer iets meer krediet hebben dan Brenet", aldus de Gorenaar.

Ook gaat Van Wissing in het rumoer onder de fans rondom de wissel van Vlap. "Ik heb op dat moment nog wel even de koptelefoon afgezet omdat ik dacht: hoor ik dat nou goed? Het was inderdaad wat cynisme. Pröpper heeft inderdaad gelijk dat een aantal fans wat verwend is. Het was niet massaal zoals bij Ajax, bij Kenneth Taylor. Ik vond het een storm in een glas water. Er zijn altijd een aantal Twentefans die een hekel hebben aan Vlap. Maar Vlap gaf ook netjes een bedankje aan de supporters die wel voor hem gingen staan, maar ik zag er ook een paar het gebaar maken van wegwezen. Dat hou je altijd. Daar moet je niet zo zwaar aan tillen."

Tevens had Van Wissing een kritische noot richting de aanvoerder van FC Twente. "Ik vond dat Pröpper overdreef en als supporters vind ik dat je altijd je ploeg moet steunen, maar je mag best kritisch zijn. Het was niet een massaal fluitconcert, dus dat vond ik wat overdreven. En het pleidooi van Pröpper... Zo erg vond ik het niet. Ik had liever van Pröpper een verklaring gehad waarom hij zo slecht was. Dat vond ik misschien wel de slechtste er van af", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties