Van Wolfswinkel adviseert Zerrouki: "Dan kun je prima blijven"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Orange Pictures

Ricky van Wolfswinkel is helemaal op zijn plek bij FC Twente. De 33-jarige aanvaller is een van de gangmakers in de kleedkamer, terwijl spits vaak solisten zijn. Van Wolfswinkel denkt er anders over.

"In de hele samenleving is het egoïstischer, we willen allemaal meer voor onszelf", zegt hij in gesprek met de Volkskrant. "Maar ik vind: we zijn hier te gast bij FC Twente, we zijn passanten. Het gaat om deze club, en niet om jou."

Van Wolfswinkel noemt ook spelers als Robin Pröpper, Michel Vlap, Lars Unnerstall en Wout Brama als de cultuurbewakers in het elftal. "Dat doen we samen met jonge jongens die hier opgeleid zijn, die echt gek zijn van deze club. Die snappen wat FC Twente betekent voor de mensen in het oosten."

De selectie van FC Twente bleef afgelopen zomer grotendeels intact na de knap behaalde vierde plek. "Daardoor hangt er hier een kameraadschappelijke sfeer die ik nog niet bij veel profclubs heb meegemaakt. Dat is waardevoller dan je denkt. Spelers die gehuurd worden, willen graag blijven. Talenten hoeven niet direct te verkassen. Dat is best bijzonder in een wereld waar geld en impulsiviteit regeren", aldus Van Wolfswinkel.

Toch wordt er aan spelers als Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers getrokken. "Wat ze moeten doen? FC Twente is groeiende en Zerrouki en Hilgers ook. Dan kun je prima blijven. Pas als dat niet meer synchroon gaat, trek je verder. Al heb je het niet altijd zelf in de hand", besluit de spits.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand