Van Wolfswinkel: "Dan zouden we nu ineens kampioenskandidaat zijn?"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Orange Pictures

Ricky van Wolfswinkel ziet de uitwedstrijd tegen Ajax als een mooi meetmoment. De Tukkers hebben zich bovenin genesteld, maar kregen vorig seizoen met 5-0 klop in de Johan Cruijff ArenA.

"We voelen wel dat we klaar zijn voor zo'n wedstrijd", zegt Van Wolfswinkel in gesprek met De Telegraaf. "Het vertrouwen is groot dat we daar een goed resultaat kunnen halen. Ik denk dat we veel verder zijn dan vorig seizoen. Die uitslag was ook geflatteerd met drie goals in de slotfase."

FC Twente heeft dit seizoen de minst gepasseerde defensie. "Er staat een heel sterke organisatie en als we de bal verliezen, zetten we druk om die zo snel mogelijk terug te veroveren", beschrijft Van Wolfswinkel. "Ik vind het mooi om te zien wat het oplevert om zoveel arbeid in de wedstrijd te stoppen. Vorig seizoen hebben we zoveel goals gemaakt uit het druk zetten en de omschakeling. Dan doe je het echt ergens voor. Dat gevoel heeft de hele groep. Daarom zullen we allemaal steeds dat extra loopje blijven maken."

De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt slechts vier punten en dus wordt FC Twente al een kampioenskandidaat genoemd. "Dat komt vooral van buitenaf", countert Van Wolfswinkel. "Onderling wordt er wel eens grap over gemaakt, maar zoiets is heel ver weg. Als je ziet wat voor mogelijkheden andere teams hebben, dan zou het niet reëel moeten zijn. We moeten wel normaal blijven doen."

"Vorig jaar keek iedereen er nog van op dat we vierde werden", vervolgt hij. "Dan zouden we nu ineens kampioenskandidaat zijn? Voorlopig moeten we ons helemaal niet met dat soort dingen bezighouden. Als we de huidige lijn kunnen doortrekken, dan blijven we bovenin meedoen en dan zien we wel of we vierde, derde, tweede of misschien wel eerste worden", besluit de aanvalsleider.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 29 72 78
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand