Van Wolfswinkel: "Dat is het verschil met de afgelopen twee jaar"

FC Twente viert de goal van Ricky van Wolfswinkel
FC Twente viert de goal van Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft zaterdagavond met 1-2 gewonnen van Vitesse. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op het duel.

Van Wolfswinkel zag zijn ploeg voortvarend aan het duel beginnen. "Het had na een half uur klaar moeten zijn. Uit het niets viel de 1-1, vlak voor rust. Vitesse kreeg een beetje de geest, het publiek ging erachter staan. Wij werden slordiger, zij gingen net wat feller de duels in. Zij hebben ook gewoon goede spelers, individueel. Alleen als team draait het nog niet helemaal zoals moet. Hopelijk krijgen ze dat snel voor elkaar. Maar Vitesse speelt al een heel stuk beter dan voor de winterstop."

De Arnhemmers kwamen zelfs op 1-1. "Wij waren daarna ook nog niet scherp genoeg. Zij hadden een overwicht, meer de bal. Niet dat ze nou heel veel creëerden, maar wij kwamen net iets te laat in de duels. Door de wissels veranderde dat wel. De kracht van onze bank is het verschil met de afgelopen twee jaar. We hebben nu echt zoveel verschillende kwaliteiten achter de hand. Iedereen heeft zijn waarde. Vandaag brachten de invallers weer nieuw elan, daardoor dwongen we die winnende goal toch nog af, met een beetje geluk misschien."

Lees meer:
0 reacties