Van Wolfswinkel: "Die zaten te kijken met een broodje warm vlees"

Ricky van Wolfswinkel is een gangmaker bij FC Twente. Ook op trainingen wordt er veel gelachen. De spits weet echter ook dondersgoed op welke momenten hij serieus moet zijn.

"We hadden vandaag op de training twee gasten erbij, Tim Bakens en Hans Mulder. Die zaten op een afstandje te kijken met een broodje warm vlees. Ze zeiden ook: Lekker sfeertje hier. Er werd aan Ricky's Rad gedraaid, de winnaar werd bekend gemaakt van het spelletje en dat was mijn team natuurlijk, en dan gaat de muziekbox aan met We Are The Champions. En die twee gasten zeiden gewoon: Fijn sfeertje", zegt Van Wolfswinkel bij Fresia & Milan parkeren de bus.

Grappen maken en samen spelen doen onderscheidt FC Twente echter niet van amateurverenigingen. "Dat zijn dingen die ook bij de amateurs gebeuren. Maar buiten het veld om moet er ook humor zijn, moet je ook sfeer creëren."

Het verschil in professionaliteit wordt op het veld gemaakt. "Het gaat om het er uiteindelijk om hoe je je op het veld presenteert. Wat er op het veld gevraagd wordt moet ook geleverd worden. Daar moet je niet ook een grapje van maken."

Daar hoort ook streng zijn voor elkaar bij. "Je moet elkaar op kunnen wijzen wat niet goed genoeg is of niet goed zit en dat gaat bij ons heel goed. Als ik zie hoe jongens met hun eigen linies bezig zijn en hoe ze daarover spreken, dat maakt het verschil tussen amateurs en het niveau dat wij hebben."

Lees meer:
0 reacties