Van Wolfswinkel: "Een mijlpaal, mogen we iedereen voor bedanken"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © NESimages

FC Twente heeft in de wedstrijd met PEC Zwolle goede zaken gedaan en daarmee de voorronde voor de Champions League vastgesteld. In gesprek met RTV Oost bespreekt matchwinner Ricky van Wolfswinkel zijn penalty en het aankomende Europees voetbal. 

De spits gaf de bal voor de penalty nog even aan Sem Steijn, maar dit bleek een afleidingsmanoeuvre. "Sem snapt dat soort dingen wel", vertelt hij. "Soms gaan mensen de speler afleiden, maar dit ging wel vanzelf. Hij weet ook dat ik de nummer één ben en dat zijn momenten komen. Hij is terecht clubtopscorer geworden."

"Tuurlijk is het een belangrijk moment", gaat hij verder over de penalty. "Je weet niet wat er op de andere velden gebeurd, dus er staat enorme druk op. Je kan alleen maar je taak uitvoeren, soms gaat dat mis. Je doet je best en daar gaat het om."

Door de benutte penalty mag de ploeg zich dus gaan opmaken voor de voorronde van de Champions League. "Dat zijn hele mooie wedstrijden", vertelt de spits. "Sinds dat ik hier kwam is dat iets wat we graag terug wilden brengen naar Enschede. Dat hebben we geprobeerd met stappen, en dit is wel een bekroning van de laatste drie jaar. Het is zeker een mijlpaal waar we iedereen voor mogen bedanken. We moeten er van gaan genieten, het zijn extraatjes."

Lees meer:
0 reacties