Van Wolfswinkel: "Eerlijk gezegd hadden de vrouwen hier moeten staan"

Ricky van Wolfswinkel hield zich maandagavond bij het feestje van FC Twente een beetje op de achtergrond. De topscorer van FC Twente had een belangrijk aandeel in het behalen van Europees voetbal en is naar eigen zeggen ook een feestbeest, maar stelde zich bescheiden op bij De Grolsch Veste.

"Zeker wel, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat woensdag mijn feest was. Ons feest, denk ik ook", reageert Van Wolfswinkel voor de camera van RTV Oost. "Ik kan hier veel meer een beetje van afstand van genieten. We hebben een fantastisch jaar gedraaid. Eerlijk gezegd vind ik dat de vrouwen hier hadden moeten staan, die zijn natuurlijk kampioen geworden."

FC Twente Vrouwen werd afgelopen zaterdag officieus kampioen en mag vrijdag met maximaal negen doelpunten verschil bij Ajax verliezen om de titel definitief binnen te hengelen. Van Wolfswinkel vindt de vierde plaats van de mannen gedenkwaardig, maar geen huldiging waard. "Wij hebben dit jaar een fantastisch resultaat behaald en een fantastische stap gemaakt voor Twente, waar FC Twente naartoe wil. Dat is zeker weten een feestje waard."

"Een huldiging vind ik daar een te groot woord voor", vervolgt hij. "Maar een feestje mogen we zeker vieren. We hebben het ook met z'n allen gedaan, inclusief de fans. Om de stap te zetten waar FC Twente heen wil, maar we zijn geen kampioen geworden. We hebben gewoon een heel mooi seizoen gehad en dat vieren we vandaag. De fans weten heel goed waar ze drie jaar geleden waren en waar de club vandaan komt. Dan verdient dat zeker zo'n feest en daar genieten we van. Maar dan hoef ik niet vooraan te staan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand