Van Wolfswinkel en Weghorst samen bij FC Twente? "Dezelfde types"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel was afgelopen seizoen van grote waarde voor FC Twente. Het is echter nog maar de vraag of hij komend jaar ook de nummer één is in de spits, met de mogelijke komst van Wout Weghorst.

Eigenlijk kan Joseph Oosting Van Wolfswinkel niet zomaar op de bank zetten na zo'n seizoen. "Nee, hij heeft natuurlijk ook net zijn contract verlengd", kaart Bart Obbink aan bij FC Afkicken. Of Van Wolfswinkel en Weghorst niet samen kunnen spelen? "Het zijn een beetje twee dezelfde types, in ieder geval meer dezelfde types dan Boadu en Van Wolfswinkel, dus ik ben benieuwd hoe dat werkt."

"Maar je (FC Twente, red.) kan geen 'nee' zeggen tegen Weghorst, en die gaat dan ook zoveel mogelijk spelen", is de verwachting. Nicky Bartels vult aan: "Ik denk dat je in Van Wolfswinkel een hele goede tweede spits hebt: iemand die je er altijd in kan brengen, waarvan je weet wat hij gaat brengen, maar ik denk ook dat ze best wel goed samen kunnen spelen."

Bartels vervolgt: "Als je bijvoorbeeld Van Wolfswinkel vanaf de linkerkant of vanaf tien kan laten spelen... Het ligt er een beetje aan hoe je het voor de rest wil formeren, maar ik denk dat er situaties in wedstrijden zijn waarin je met allebei start. Ik denk dat het best goed kan werken dat Van Wolfswinkel een beetje rondom Weghorst gaat spelen, ik zie dat wel zitten."

Bij Manchester United heeft Weghorst wel eens op de tienpositie gespeeld. "Als je op tien kan spelen bij Manchester United, kan je ook op tien spelen bij FC Twente", zegt Nicky van der Gijp. "Ik vond dat toch niet zo'n heel groot succes op tien bij Manchester United", reageert Bartels.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand