Van Wolfswinkel: "Er moet aanvallend nog veel meer uitkomen"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Orange Pictures

FC Twente won zaterdag het oefenduel tegen Sparta met 2-1. Ricky van Wolfswinkel zorgde bij FC Twente voor de gelijkmaker. Na afloop gaf de aanvaller aan dat je zo vroeg in de voorbereiding nog niet al te veel kunt verwachten.

“Het is zeker even wennen, maar volgende week hebben we andere temperaturen”, vertelt Van Wolfswinkel, al denkend aan het trainingskamp in Costa Rica, bij RTV Oost. “Als je eenmaal bezig bent is het prima, maar als je even stilstaat dan voel je het wel."

Het niveau van de wedstrijd was nog niet om van de daken te schreeuwen, maar dat is volgens Van Wolfswinkel wel te verklaren. “Je verwacht eigenlijk een bepaald niveau zoals in de competitie als je eenmaal warmgedraaid bent. Alleen dat kan natuurlijk niet tijdens een voorbereiding. Het waren mijn eerste 45 minuutjes en voor de jongens de tweede. Dan kun je ook niet al te veel verwachten. Maar het is wel waar je naar streeft, dan heb je een bepaalde irritatie als het niet lukt.”

De spits van FC Twente wist in zijn eerste helft toch het net te vinden. “Toch nog wel een doelpuntje meegenomen, dat is prima", analyseert Van Wolfswinkel. "Voor de rust hebben we nog de 1-1 gemaakt, maar er moet aanvallend nog veel meer uitkomen."

Nu gaat de selectie zich opmaken voor het trainingskamp in Costa Rica. De ervaren aanvaller van FC Twente kijk er met enthousiasme naar uit. “Ik ben nog niet in Costa Rica geweest, tuurlijk is dat leuk. Het is weer eens wat anders dan een standaard trainingskampje. Dit is iets dat een stukje levenservaring meegeeft aan ons allemaal. Daar kijken we zeker naar uit.”

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand