Van Wolfswinkel gangmaker in selectie: "We hadden de grootste schik"

Robin Pröpper komt het veld op
Robin Pröpper komt het veld op Foto: © Pro Shots

Het blijft altijd lastig te bepalen of een goede teamsfeer zorgt voor goede prestaties of dat goede prestaties zorgen voor een goede teamsfeer. Duidelijk is echter dat er afgelopen seizoen bij FC Twente een uitstekende chemie was binnen de spelersgroep. Ricky van Wolfswinkel was één van de grote gangmakers in de selectie van de club uit Enschede.

Het meest in het oog springende voorbeeld hiervan is de iconische foto in de spelerstunnel van Heracles waar Van Wolfswinkel de rest van de selectie tegenhoudt waardoor Robin Pröpper in zijn eentje het kunstgras betrad en getrakteerd werd op een hels fluitconcert. "Haha, het kwam spontaan in me op toen ik Robin naar buiten zag lopen", laat de spits weten in Voetbal International. "Wachten jongens, wachten, zei ik tegen de rest. Iedereen had het al snel door, behalve Robin zelf. We hadden de grootste schik, en Robin kon er uiteindelijk ook wel om lachen."

Met het bedenken van het rad als alternatieve boetepot baarde de aanvaller ook veel opzien. Wanneer een speler van Twente te laat op de club kwam hoefde hij afgelopen seizoen geen boete te betalen maar moest hij aan het rad draaien. Het rad bepaalde daarna de opdracht die moest worden uitgevoerd. Stuk voor stuk opdrachten met een knipoog. Van Wolfswinkel bewaart op zijn telefoon een filmpje van Dimitrios Limnios die verkleed als Abeltje op een zaterdag voor iedereen op het trainingscomplex de deur moest openen en moest begroeten. Dit leidde tot grote hilariteit bij zijn medespelers.

De alternatieve boetepot ziet Van Wolfswinkel niet slechts als grap. "Ik heb zo vaak meegemaakt dat er maar met geldboetes werd gesmeten om spelers te straffen. Dat wordt dan maar klakkeloos gedaan, maar wat schiet je daar nou mee op? Samen met Robin Pröpper hebben we aan het begin van dit seizoen het rad verder uitgewerkt. Het bracht veel plezier teweeg en spelers wilden echt niet te laat komen."

Trainer Ron Jans ging akkoord met het rad van Ricky en had qua te laat komen dit seizoen weinig te klagen over de spelers. "Wij hielden alles wel scherp in de gaten, want je moet wel gewoon op tijd komen. Soms zagen we een speler een paar keer in korte tijd te laat komen, en dan namen we die speler wel even apart. De trainer wist daar vaak niets van en volgens mij moet dat ook kunnen", zo besluit Van Wolfswinkel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand