Van Wolfswinkel 'gesloopt': "Maar meer omdat ik het benauwd vond"

Ricky van Wolfswinkel in het shirt van FC Twente
Ricky van Wolfswinkel in het shirt van FC Twente Foto: © BSR Agency

Ricky van Wolfswinkel was zaterdag trefzeker tegen Vitesse. Het duel in het GelreDome stond in het teken van Theo Bos, die op 28 februari 2013 overleed.

Van Wolfswinkel had dat niet helemaal meegekregen, zo moet hij toegeven in Voetbal International. "In de vierde minuut merkte ik het, toen iedereen begon te klappen. Daarvan kreeg ik wel even kippenvel. Ik heb Theo natuurlijk meegemaakt, ik weet wat voor persoon hij was", zegt de oud-spits van Vitesse.

"Een heel fijne man, recht-door-zee, no nonsense. Ik heb heel prettig met hem samengewerkt. Zijn dood was en is een enorm verlies voor iedereen. Terecht dat hij nog altijd zo wordt gewaardeerd", aldus Van Wolfswinkel, die de negentig minuten volmaakte. "Als een wedstrijd lastig is, weet ik dat de trainer het fijn vindt als ik op het veld sta."

De spits vervolgt: "Vanwege mijn slimmigheidjes, of wat dan ook. Ik vertrouw hem altijd wel met de wissels, ook vandaag pakten ze weer goed uit. Als hij mij eraf had gehaald, zou hij vast ook gelijk hebben gehad", klinkt het. Van Wolfswinkel maakte zeker ook vuile meters in Arnhem. "Ik ben nu wel gesloopt", geeft hij toe.

"Maar meer omdat ik het benauwd vond. Het dak zat natuurlijk dicht, misschien had het daarmee te maken. Na drie sprintjes moest ik al even herstellen. Maar dat maakt niet uit. Iedereen heeft het zwaar, dat hoort erbij. Soms moet je blind blijven gaan. Gewoon rennen en vechten", aldus Van Wolfswinkel.

Lees meer:
0 reacties