Van Wolfswinkel 'gierig': "Ik gaf het ook aan bij Steijn en Vlap"

Ricky van Wolfswinkel omringd door medespelers na een goal tegen Excelsior
Ricky van Wolfswinkel omringd door medespelers na een goal tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel was zaterdagavond tweemaal trefzeker tegen Excelsior, waardoor de teller dit seizoen op tien doelpunten staat. De aanvaller vindt het jammer dat het niet lukte om een hattrick te maken tegen de Rotterdammers.

"Ik heb ook een ego, ik ben gierig voor de hattrick", aldus de spits bij ESPN. "Ik gaf het ook aan bij Steijn en Vlap, die zijn soms natuurlijk ook op zoek naar goals. Dan gun je elkaar wat. Als ik er één scoor en we staan 3-0 voor, ben ik zo iemand die hem afgeeft. Als iemand op twee goals staat, gun ik het ook om zijn hattrick te maken."

Volgens Van Wolfswinkel leeft dat niet alleen bij hem, maar binnen de hele groep. "Ik denk dat dat ook de kracht van ons team is", aldus de aanvaller, die voor de tweede keer op rij in de basis mocht starten. "Twee weken geleden lag ik er even aardig af met een griepje. Dat heeft wel even impact gehad. Door minuten te maken en in de basis te beginnen, word je fit."

Hij maakt stappen. "Ik voel me met de dag beter worden. Dat is heerlijk. We gaan gewoon lekker doorpushen, ik zelf ook. De concurrentie is er. Natuurlijk ben ik op leeftijd, maar het gaat erom wat je kan laten zien op het veld. Daarin laat ik nog de frisheid zien, zo voelt het ook. Dat is voor mij het allerbelangrijkste."

Lees meer:
0 reacties