Van Wolfswinkel herinnert: "Toen werd ik door sommigen uitgelachen"

Van Wolfswinkel scoort tegen SC Heerenveen
Van Wolfswinkel scoort tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Ondanks zijn 35 jaar is Ricky van Wolfswinkel nog altijd topfit. Ook afgelopen woensdag was de spits van FC Twente weer trefzeker tegen SC Heerenveen.

Het was de tweehonderdste competitiegoal in de loopbaan van de aanvaller, die door Joseph Oosting vaak vergeleken wordt met Teddy Sheringham. "De trainer gooit Sheringham er weleens in, ja, een mooie vergelijking. Op mijn leeftijd ga ik nog altijd graag vol de strijd aan", vertelt Van Wolfswinkel aan Tubantia. "Hij heeft natuurlijk nog nooit zo’n goal gemaakt. Ik zal het hem eens keer voordoen hoe je dat doet", grapt hij naar de oefenmeester.

Zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, maar Van Wolfswinkel kan het nog altijd bijbenen. Dat is ook het belangrijkste argument voor de spits om zijn aflopende contract te verlengen. "Aan het eind van het seizoen ga ik kijken hoe fit ik nog ben. Ik wil me nu eerst volledig focussen op het behalen van Europees voetbal. Dat zou een geweldige beloning voor ons zijn", laat hij weten. Toen ik hier drie jaar geleden binnenkwam, zei ik dat we voor Europees voetbal moesten gaan en toen werd ik door sommige mensen uitgelachen. En kijk eens wat we sindsdien hebben neergezet.”

Lees meer:
0 reacties