Van Wolfswinkel ietwat teleurgesteld: "Hebben allemaal een eigen ego"

Ricky van Wolswinkel tegen Excelsior
Ricky van Wolswinkel tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

FC Twente had zaterdagavond geen kind aan Excelsior. In Rotterdam stond binnen het kwartier al een 0-3 stand op het scorebord. Ricky van Wolfswinkel was goed voor twee doelpunten namens de Tukkers.

"Als je praat over de beste manier om een wedstrijd te beginnen, dan hebben we dat laten zien", zegt Van Wolfswinkel bij ESPN. "Het is wel jammer dat je dat niet uitbreidt. Dit zijn wel wedstrijden waar je dan uiteindelijk hoopt om met 0-5 of 0-6 weg te gaan. Aan het einde moet je ook nog uitkijken dat je geen goaltje tegen krijgt."

Ondanks de zege was er geen feeststemming in de kleedkamer, stelt de spits. "We zijn een team dat door wil blijven pushen. We zijn ook personen die allemaal een eigen ego hebben, goaltjes willen maken en belangrijk willen zijn. De trainer gaf het ook aan: aan het einde van het seizoen kan doelsaldo ook nog belangrijk zijn. Dan is het wel zonde dat je na zo'n geweldige start op 0-3 blijft hangen."

Van Wolfswinkel heeft wel een idee waarom de teller niet verder opliep. "Je ziet het vaker in het voetbal. Eigenlijk is het een soort van gespeeld, om het zo maar even heel brutaal te zeggen. Jongens gaan dan ook meer onbevangen spelen, meer risico in het spel leggen. Dan gaat zo'n wedstrijd toch even anders dan het eerste kwartier. Laten we het daarop houden. Maar uiteindelijk zijn we zo in de bus heel blij, hoor", besluit de spits.

Lees meer:
0 reacties