Van Wolfswinkel: "Ik heb eigenlijk een kloteseizoen gehad, haha"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

FC Twente won zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij Feyenoord door doelpunten van Dimitrios Limnios en Gijs Smal. Aanvaller Ricky van Wolfswinkel, die beide assists voor zijn rekening nam, toonde zich na afloop zeer tevreden.

"Wij hebben dit seizoen een enorme groei doorgemaakt”, legt hij uit op de website van Tubantia. "Voor de winterstop wonnen we ook veel, maar was het voetbal vaak matig. We moesten het vooral hebben van druk zetten, het afstraffen van fouten en we gaven nauwelijks iets weg", aldus Van Wolfswinkel.

"Maar gaandeweg het seizoen hebben we ook voetballend enorme stappen gezet", vervolgt hij. "Toen we tegen Heracles en Fortuna één punt pakten, werden sommige mensen nerveus. Wij niet. We hebben ruimschoots aan de doelstelling voldaan", constateert Van Wolfswinkel, die zelf 16 keer heeft gescoord.

"Ik heb dit in Nederland altijd laten zien, ik wist ook dat ik dit nog in me had", vertelt hij. "In de laatste drie seizoenen in de eredivisie heb ik nu 15, 20 en 16 goals gemaakt. Als je dat zo op een rijtje zet heb ik eigenlijk een kloteseizoen gehad, haha…”, lacht Van Wolfswinkel.

De ervaren centrumspits is ook vol lof over doelman Lars Unnerstall. "Lars stond er in een fase toen wij nog niet zo goed speelden en hij de overwinningen vaak voor ons over de streep trok", blikt hij terug. "Wij hebben met hem echt een geweldige keeper in huis.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand