Van Wolfswinkel: "Ik wil zo lang mogelijk op het veld staan"

Ricky van Wolfswinkel geniet van de resultaten van zijn FC Twente. Tegen Excelsior had hij na een kwartier spelen al tweemaal gescoord.

"Er zijn weinig betere manieren om een wedstrijd te beginnen. Energie, kwaliteit, goed voetbal. We willen daarna doorpushen, dus het is jammer dat we de vierde en vijfde niet maken. Maar wij weten dat Excelsior uit een lastige pot is, dat is ook kwaliteit, dat we überhaupt in zo'n positie komen", opent Van Wolfswinkel via de clubkanalen van FC Twente.

De snelle voorsprong kwam de tukkers goed uit. "We zeiden ook voor de wedstrijd: het zou fijn zijn als we de wedstrijd goed beginnen. Dan pakt het zo uit, dus dat was wel even genieten. Ook in de rust zaten we met een lekker gevoel, maar wel met een drive om de score uit te breiden."

Na de rust wisten de tukkers het doel maar niet te vinden. "We waren wel op zoek en de betere. Het is ook lekker om de nul te houden voor ons". Van Wolfswinkel scoorde weer vanuit de basis, net als de afgelopen week. "Ik heb veel geduld moeten hebben. Ik liet me zien wanneer het kon."

"Je bent liefhebber en wil zo lang mogelijk op het veld staan om te genieten. We hebben een goede bank, dat is onze kracht. De jongens die erin komen kunnen een verschil maken en doen het", besluit van Wolfswinkel rustig.

Lees meer:
0 reacties