Van Wolfswinkel langer bij FC Twente? "Ligt niet aan CL-ticket"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © BSR Agency

Ricky van Wolfswinkel hoopt dat FC Twente zich weet te plaatsen voor de Champions League. Volgens de spits is dat absoluut een haalbare doelstelling.

Met nog zes wedstrijden te gaan is de voorsprong vijf punten. De derde plek is dit seizoen goed voor voorronde CL. Van Wolfswinkel is wel een bekende op het Europese toneel. "Het zijn leuke tripjes, je komt op mooie plekken en treft geweldige tegenstanders. Dat is alleen maar genieten, zeker in de positie waarin Twente zit, met de jonge jongens", vertelt de ervaren aanvaller aan NOS.

FC Twente sneuvelde de afgelopen twee seizoenen steeds in de voorrondes van een Europees toernooi, maar dat is dit seizoen binnen handbereik. "Veel jongens hebben dat nog niet meegemaakt, of alleen de voorrondes. Je wil die groepsfase in, om mooie wedstrijden naar Enschede te halen", aldus Van Wolfswinkel.

Of de spits wel mee in Europa gaat is nog niet zeker. Zijn contract loopt komende zomer af. "Ik ben heel trots op mijn drie jaren hier en Europees voetbal halen zou echt een bekroning zijn. Maar of ik blijf, ligt niet aan een Champions League-ticket", verzekert hij. "Het gaat om gezondheid en plezier. Ik zou er problemen mee hebben als ik tegen pijntjes aan ga lopen en niet meer zou kunnen leveren wat ik wil leveren."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand