Van Wolfswinkel legt uit: "Daarvoor bevalt het me hier te goed"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel is al anderhalf jaar de aanvalsleider van FC Twente. De 33-jarige spits is daarnaast een van de sfeermakers in het selectie van trainer Ron Jans. Zo bedacht hij het 'Rad van Ricky', waarbij spelers een alternatieve straf krijgen bij een lichte overtreding.

"Ik houd niet zo van boetes en strenge regels", legt Van Wolfswinkel uit in De Twaalfde Man. "Het mooiste is dat de groep het zelf oplost als er iets gecorrigeerd moet worden. Als je ouder wordt, geniet je meer van de dingen. Humor en plezier horen erbij. Uiteindelijk is het werk, maar daarbij wil je wel zoveel mogelijk lol hebben."

"Een grapje, een plaagje, iemand in een konijnenpak laten lopen, het Abeltje-kostuum aantrekken", vervolgt de routinier. "Je wordt als team hechter door iedereen bij elkaar te houden en dat hoeft niet altijd met de staf erbij. Als je maar wel volledig gefocust bent als je aan het werk bent."

Van Wolfswinkel heeft een aflopend contract bij FC Twente, al heeft de club de optie om de verbintenis met één jaar te verlengen. Hij is nu nog niet bezig met zijn toekomst na het voetbal. "Wat ik ga doen als ik uitgespeeld ben, weet ik nog niet", geeft de spits aan. "Als voetballer krijg je veel, maar geef je ook veel op in je hele carrière. Hoe ouder je wordt, hoe meer je dat beseft."

Van Wolfswinkel geeft een aantal voorbeelden. "Ik zou best graag op zaterdag mijn zoon zien voetballen, maar dan moeten we trainen. Een verjaardag of een feestje met de kids? Soms ben je er niet bij of kom je pas halverwege binnenlopen. Dat neem je voor lief, want het hoort erbij. Maar soms zou je gewoon liever thuis zijn. Je begint ook steeds meer te waarderen wat voor impact het op het thuisfront heeft dat je er vaak niet bent. Maar voorlopig neem ik dat nog even graag voor lief. Daarvoor bevalt het me hier te goed", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand