Van Wolfswinkel na harde pegel: "Die Oros zat er niet zo lekker in"

Ricky van Wolfswinkel met Joshua Brenet
Ricky van Wolfswinkel met Joshua Brenet Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel scoorde tegen Vitesse alweer zijn elfde goal van het seizoen. Een mooi moyenne voor de spits die rijpt als rode wijn. Zijn leeftijd begint hij inmiddels echter wel te voelen zo nu en dan.

"Het was zweten. Na een paar sprintjes werd het flink benauwd. We maken het onszelf zo onnodig moeilijk. We hadden met misschien wel meer dan 0-3 voor moeten staan. Uiteindelijk gaan we met een klotegevoel de rust in en in de tweede helft is het harken", opent Van Wolfswinkel bij ESPN.

De snelle goal was een keihard schot van de spits. "Soms moet je even lossen op de goal. Je wil scoren." De verdediging van Vitesse blunderde daarbij. "Die Oros zat er niet zo lekker in. Het was slordig. Wij moeten er beter van profiteren want al snel hadden we 0-3 voor moeten staan."

Zo goed vond de spits zichzelf niet. "Als ik helemaal top was had ik er drie inliggen, maar we hebben drie punten te pakken. We gaan lekker door zo. Dat hebben we verdiend. Vitesse is als team niet wat ze kunnen zijn, maar ze hebben individueel veel klasse. We moesten gas geven om te winnen. Het was vandaag met knokken en strijd, maar we hebben wel verdiend gewonnen."

Lees meer:
0 reacties